Overnattingstur i barnehagen


featured

Et langt og innholdsrikt barnehageår nærmer seg slutten, og en stor villmarksopplevelse venter for førskolebarna. De har gledet seg i lang tid og jo nærmere avreise, desto mer har praten gått livlig om hvor spennende og gøy dette skal bli.

Avreisedagen har kommet og førskolebarna kommer med full oppakning om morgenen. Det er litt vanskelig å få kontakt med de denne dagen, medmindre vi skal snakke om turen altså. Timene sleper seg forbi, men omsider er det tid for avreise. Bussen blir fylt opp med kano og alskens utstyr, og vi legger i vei innover i skogen…….langt innover i skogen, der menneskeskapte lyder er mangelvare.

«Vi vil padle kano!» ropes det straks vi kommer frem til vannet der vi skal ha leirplass. Og da er det selvfølgelig kanotur vi skal på. Sjøsettingen går raskt og barna finner fort ut at dette er en vinglete form for båter. Men med tunga rett i munnen, og lovnad om at ingen skal reise seg og stå i kanoen, tar vi de første padletakene. Og selv om det ikke er noen av barna som har prøvd dette før, går det overraskende bra.

Etter en lang padletur, finner vi et passende sted å sette opp boligen som skal være vårt tilholdssted det neste døgnet. En stor lavvu med plass til både barn og voksne. Ingen av barna har overnattet ute før, så det blir en spennende opplevelse. Med leirstedet klargjort, legger barna seg ned i blåbærlyngen og slapper av i det fine været mens maten blir gjort klar. Middagsmenyen er ganske enkel i dag; grillet pølse med lompe og sprøstekt løk. Allikevel er det lite som slår denne retten i popularitet blant barna.

Etter mat spiller vi ringspill, og det er mange treffsikre barn som treffer «blink». Natursti er neste post på programmet, og selv om det er lite med sti og en krevende løype, gir barna en fantastisk innsats. De viser at de har lært masse i løpet av tiden i barnehagen og får full pott med rett på alle svarene.

På siste posten finner de en spade og et gammelt kart, og barna skjønner fort at dette ikke er et vanlig kart. Sammen med kartet ligger det nemlig piratluer, og med disse godt plantet nedover øynene, legger vi i vei på ekte sjørøvervis. Selv om det er mange slitne ben etter naturstien, får de nye krefter i jakten på skatten. Og det går ikke lange tiden før barna finner frem til området som er markert på kartet, og gravingen er i gang. Jubelen står i «taket» da skatten blir funnet og ikke desto mindre lykkelige da det viser seg at den inneholder både godteri og gullpenger og annet snadder.

Etter å ha delt skatten drar vi tilbake til leirplassen for å kose oss videre, og det blir til og med tid for et bad i tjernet før vi fyrer opp grillen. Vi koser oss med kakao og grilla marshmallows til langt over leggetid, men etter hvert banker Jon Blund på døren til både liten og stor, og vi trekker inn i lavvuen og sovner til flotte fuglelyder.

Neste morgen våkner vi tidlig av sola som titter ned på teltduken og ønsker oss velkommen til en ny dag. Etter å ha gnidd morgensøvnen ut av øynene, blir det tid til en god frokost, før vi igjen beveger oss ut i kanoene. Og det gjør vi til tiden renner ut og vi må reise tilbake til barnehagen. Det er en fornøyd gjeng som setter seg inn i bussen, og alle er enige om at dette har vært en god opplevelse.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *