Perfekt start på helgen


featured

Kalenderen viser 23. oktober og året er på hell. Friluftslivets år…..
I fjor var jeg på telttur minst en gang hver måned hele året igjennom, selv om det ikke var noen markering av et nasjonalt turår. I år har jeg kun vært på noen ganske få teltturer.

Vi har arvet ei hytte i Birtedalen, og det har ikke vært mangel på turer i skog og mark. Allikevel har nettene blitt tilbrakt under hyttetak og “trygge” omgivelser. Og selv om taket ikke har vært tett som i heimen, så har forholdene vært ganske luksuriøse i forhold til et opphold under åpen himmel og med tynn nylonduk som eneste skjul mot vær og vind.

Bevares, jeg har hatt det supert på hytta i fjellet, men det er liksom noe eget ved det å vandre med boligen på ryggen. Det å kunne finne et passende sted for natten, langt vekk fra allmennheten, slik man bare kan oppleve med telt…..eller overnatting under åpen himmel for den saks skyld.

Denne helgen tar jeg meg noen timer fri fra jobb og livets travle hverdag, og legger i vei innover i den dype skog. Ikke det at det kan kalles villmarken i ordets rette forstand, men godt vekk fra strøm, wifi, Facebook og det som har blitt den naturlige delen av det urbane livet.

Laban, min firbeinte venn og jeg finner oss en flott plass, idyllisk ved et vann og blir ønsket velkommen av en ravn som sirkler over oss. Det er da jeg skjønner at livet har savnet denne roen som bare naturen kan gi. Vi finner oss straks til rette og slår opp teltet før vi sanker ved til kveldens bål. Og nettopp bålet med de dansende flammene er med å gjøre turfølelsen komplett…..sammen med en varm kopp nytrukket kaffe, samtidig som tankene løper løpsk med fantasien og mørket, og stillheten som senker seg.

….god natt, og takk for en fantastisk start på en super helg i Guds frie natur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *