Kvalitetstid på Kleivvan


Jeg har pakket sekk med telt og utstyr for en helg i friluft. Med meg har jeg min firbente venn. Vi er på jakt etter en tur på snø, men jeg har for sikkerhetsskyld tatt med meg fjellskoene i tillegg til ski. Vi hadde tidlig snø i lavlandet, men den forsvant ganske fort. Det begynner å bli noen uker siden siste snøfall, men jeg har hørt at det skal være muligheter ved Kleivvann i Gjerstad, så vi setter kursen dit.

Det er ikke mye som tyder på snø når vi nærmer oss, men det siste stykket som går oppover i høyden gir allikevel et ørlite håp. Vel fremme på toppen viser det seg at ryktene var sanne. Ikke veldig mye snø, men nok til å spenne på seg skiene og legge i vei innover. Vi tar av fra allfarvei og finner en fin plass med utsikt over en myr som bader i ettermiddagssola. Teltet settes opp mens jeg hører en hakkespett som trimmer nebbet like i nærheten. Jeg studere den på avstand, og kjenner hvor fantastisk det er å være i ett med naturen.

Bålbrenning er en viktig del av turen, og vi sanker ved før solen går ned. Vi finner masse tørre fine greiner som har sett sine bedre dager. Med favnen full går vi tilbake til leirplassen og fyrer opp bålet og smelter litt vann til kaffekosen. Resten av ettermiddagen og kvelden går med til å kose seg rundt bålet med Ekspedisjonsboka til Børge Ousland, som jeg fikk møte på et foredrag tidligere i uken.

Laban som pelsdyret lyder, i alle fall i blant, slår seg til ro og etter hvert som stjernene blir mer og mer tydelige over himmelhvelvingen, døser vi og trekker inn i teltet. Det å ligge og høre på vinden som suser og teltet som blafrer er en fantastisk sovemedisin, og det går ikke lange tiden før vi begge er i drømmeland. En fantastisk flott tur er tilbakelagt før vi legger i vei på hjemturen og familieselskap i lavlandet.

Endelig snø under beina

Endelig snø under beina

Boligen er på plass

Boligen er på plass

Dinnertime

Dinnertime

Hund som koser seg

Hund som koser seg

Kaffekos

Kaffekos

Magisk stemning

Magisk stemning

Kvalitetstid

Kvalitetstid

Trøtt hund som får ligge inn i teltet

Trøtt hund som får ligge inn i teltet

Morgenstund

Morgenstund

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *