Høstidyll ved Espestølsvatn


Det er høst og det er mer enn nok å gjøre på jobben. Et luksusproblem kanskje, men det er viktig å ta vare på seg selv i en hektisk hverdag. Koble av, eller å finne seg sjæl, er et mye brukt uttrykk. Det er enkelt å tenke det, men å gjøre det…….

Denne helga har jeg bestemt meg for å gjøre nettopp det. Koble av og forlate det urbane liv med email og «kaos». Ikke fordi jeg ikke liker jobben min og alt som skjer i hverdagen, men fordi «batteriene» trenger lading i blant.

Jeg pakker sekken og bikkja skjønner raskt hva som er på ferde. Han uler når jeg henter han i hundegården. Et velvillig bykst inn i hundeburet i bilen og vi er på vei. En halvtimes kjøretur bort fra bylivet og opp i høyden og jeg kjenner at freden begynner å senke seg. Vi parkerer og legger i vei innover i kjent natur. Med sekken på ryggen og fiskekortet behørig på plass. Vi vandrer innover og kjenner den deilige høstluften og nyter i lange åndedrag.

Ved et vann vi har vært så mange ganger før, slår vi oss ned. Teltet slås opp og snella monteres på stanga. En orange Vibrax suser utover vannet, og forsvinner ned i det mørke og kalde høstvannet. Jeg har hatt mange turer hit tidligere med blanda resultat, så jeg er ganske avslappet i det jeg begynner å sveive inn. Men i det samme hugger det til, og i forfjamselsen får jeg gjort et motrykk og jeg kjenner at pulsen stiger brått. Passer på at senen er stram og ser at den driver litt frem og tilbake mens den nærmer seg land. Bikkja er minst like spent og i det den landes er den raskt fremme og gir et bjeff. Akkurat som om han prøver ø fortelle den at i kveld skal du på bålet.

Det var en god start på en lang og god helg, og takk for det, for flere fisk blir det ikke på oss. Men vi koser oss og slapper av og nyter stillheten og dyrelivet som råder rundt oss. Og det er aldri feil å bli vekket til orrleik i nabolaget. Da kjenner jeg at sjela smiler. Og to dager senere vender vi snuten hjemover, ganske så innrøykt av bållukt og klar for nye urbane utfordringer.

IMG_3406 IMG_3408 IMG_3421 IMG_3427 IMG_3429 IMG_3434 IMG_3436 IMG_3442 IMG_3450 IMG_3455 IMG_3463 IMG_3468 IMG_3478 IMG_3483 IMG_3493 IMG_3497 IMG_3503 IMG_3510

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *